Ce poate fi mai potrivit pentru o seară friguroasă de iarnă decât o pătură groasă, un pahar de vin și un film de Crăciun? Încă de când eram mici, canalele de televizune ne-au invadat cu aceleași filme de Crăciun pe care deja le știm pe de rost.

Totuși, parcă nu ne putem abține să nu urmărim Singur acasă, chiar dacă știm deja toate glumele, de parcă ne simțim mai relaxați atunci când vedem imaginile. Intrăm într-o zonă de confort specifică acestei perioade, deși toată lumea a intrat în febra sărbătorilor și străzile reprezintă o junglă urbană în care prada principală este formată din cadouri și produse alimentare delicioase. 

Recunosc, mi-am făcut un obicei din a urmări în fiecare an, înainte de Crăciun, anumite filme care mă linișesc și mă introduc în atmosfera sărbătorilor (nu că aș avea nevoie, sunt acolo de cum începe toamna), așa că m-am gândit să vă dau și vouă câteva idei. 

Iată care sunt acestea:

A Christmas Carol 1999 

Romanul lui Charles Dickens din 1843 a fost ecranizat în mai multe versiuni, mai vechi sau mai noi, dar aceasta este preferata mea. Deși poate fi considerat puțin întunecat, îl ador pe Patrick Stewart și îmi doresc să văd filmul în fiecare an.  

Povestea lui Ebenezer Scrooge se încadrează în tipare și în ziua de azi: oamenii sunt prea implicați în goana după bani (știu, de nevoie) și uită, uneori, să fie umani. Tocmai din acest motiv, Scrooge primește o lecție care îi schimbă total pespectiva de viață.  

Love Actually (2003) și The Holiday (2006) 

Pe acestea le pun împreună pentru că nu merg unul fără celălalt, nu pentru că au vreo legătură, ci pentru că îmi transmit același sentiment. Începem cu Love Actually, un film care ne duce pe mai multe planuri, fiecare dintre ele având o poveste specială. Filmul are în distribuție actori mari ca Hugh Grant, Alan Rickman, Keira Knightley, Liam Neeson, Colin Firth și mulți alții. Vei râde, vei plânge, vei trece prin toate stările. 

În ceea ce privește The Holiday, sentimentele sunt aceleași. Povestea le are în plan principal pe două femei care trăiesc în țări separate, singure și nefericite. Acestea se hotărăsc să facă schimb de case în perioada Crăciunului. Așadar, una dintre ele ajunge în însoritul LA., iar cealaltă într-un sătuc mic și rece din Marea Britanie. Cameron Diaz și Kate Winslet fac o echipă minunată.

Elf (2003)

Dacă nu ați văzut încă filnul Elf alături de copiii voștri, uitați-vă chiar în seara asta! Vă promit că nu vă veți plictisi deloc! Povestea ne duce puțin la Polul Nord, unde Moș Crăciun s-a trezit într-un an cu un bebeluș în sacul său. Acesta este adoptat de un elf care încearcă să-l crească în spiritul caracteristic, deși este destul de greu.

Într-un final, Moșul de hotărăște să-l trimită acasă, în New York, pentru a-și căuta tatăl. Vă garantez că veți râde cu gura până la urechi! Will Ferrell este elful suprem!

Four Christmases (2008)

Reese Witherspoon și Vince Vaughn sunt actorii care ne duc în lumea unui cuplu aflat într-un mare impediment în perioada Crăciunului: trebuie să își viziteze toți cei patru părinți divorțați și puși pe ceartă. 

Cei doi trec prin niște momente super amuzante care ne fac să înțelegem că familiile au dinamici diferite care tind să iasă la suprafață în zilele de sărbătoare (sau, cum s-ar zice, când ți-e lumea mai dragă).

The Princess Switch (2018)

O poveste clasică, dar de care nu ne săturăm niciodată, este Prinț și Cerșetor. Așadar, Vanessa Hudgens joacă două roluri, acela al unei ducese care vrea să cunoască lumea reală înainte de a se căsători cu un prinț și acela al unei fete normale care îi ia locul pentru o scurtă perioadă. 

Fiecare întâmpină dificultăți, dar totul se termină cu bine, așa cum este normal într-un film specific Crăciunului. Merită să-l vedeți!

Sper că v-au plăcut alegerile mele și că veți profita de fiecare moment de liniște pentru a vă relaxa cu un film și un pahar de vin bun. Pupi, pa! 

ComentariiÎnchide

1 Comentează

  • Georgiana
    Adăugat 20 decembrie 2018 la8:08 0Likes

    Yessss, vreau sa le vad/revăd pe toate. Nu stiu de unde scot atâta timp, dar eu vreau! Merci de recomandari!

Adaugă comentariu