Dilema „la ce ne uităm și noi în seara asta?” există de când a apărut posibilitatea de a descărca filme. Seara de Duminică este făcută special pentru relaxare, iar un film este opțiunea perfectă. 

Totuși, lipsa de inspirație atunci când vine vorba despre alegerea filmului este, uneori, atât de dăunătoare încât îți vine să renunți. Desigur, există multe astfel de liste, dar sunt atât de lungi, încât te pun iar în dificultate.

„Ce să aleg?”/ „La ce ne uităm?” / „Tu de ce gen de film ai chef?” – sunt întrebări perfect pertinente pe care sigur le-am pus și noi de câteva ori până acum. 

Vă vin în ajutor și vă prezint 5 filme care se potrivesc, din punctul meu de vedere, perfect pentru o seară de Duminică:

1. Limitless (2011)

Filmul îi are ca protagoniști pe Bradley Cooper și Robert de Niro și prezintă o lume care îți permite să îți accesezi creierul 100% cu ajutorul unei pastile misterioase.

Așadar, tu ce ai face dacă ai putea să înveți o limbă într-o zi, sau ai înțelege cu ușurință toate principiile matematice? Ce ai face dacă ai vedea dincolo de banal? 

2. Overboard (1987)

Acesta este unul dintre filmele recomandate de părinții mei, o comedie old fashioned cu Goldie Hawn și Kurt Russell. O moștenitoare superbă, dar arogantă și crudă, își bate joc de un tâmplar. 

După ce aceasta devine amnezică în urma unui accident, tâmplarul decide să se răzbune, convingând-o că este soția sa și, mai rău decât atât, săracă! Nu recomand varianta 2018 cu Anna Faris, este o copie foarte proastă.  

3. The Shawshank Redemption (1994)

Povestea lui Andy Dufresne (jucat de Tim Robbins) este cutremurătoare. Acesta este condamnat pe nedrept pentru uciderea soției și amantului acestuia și primește două sentințe pe viața în închisoarea Shawshank, cunoscută pentru tratamentele extrem de severe aplicate de gardieni.

Protagonistul se împrietenește cu Red (Morgan Freeman) și încearcă, împreună, să supraviețuiască și să evadeze. Filmul vă va face să stați cu sufletul la gură și să vă apreciați și mai mult libertatea.

4. Book Club (2018)

Povestea acestor 4 prietene de-o viață este delicioasă. Protagonistele (Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen) își schimbă perspectiva de viață după ce ajung să citească 50 Shades of Grey în clubul lor de carte. 

Atunci când am văzut actrițele din film, am spus „le iubesc pe toate”! Dacă ai avut un weekend lung și ai nevoie de o comedie ușoară, acesta este filmul perfect! 

5. The Pianist (2002)

Desigur, o dramă pentru o seară de Duminică nu este mereu o opțiune la îndemână, dar filmul regizat de Polanski a câștigat 3 premii Oscar și poate sensibiliza și cele mai reci inimi. 

Un muzician încearcă să supraviețuiască în perioada celui de-al doilea război mondial, în ghetoul Varșovia. Filmul este o adaptare după memoriile muzicianului polono-evreu Władysław Szpilman (Adrien Brody) și reușește să ne introducă atât de ușor în una dintre cele mai crude perioade ale lumii. 

Acestea au fost alegerile mele, sper să vă fie de folos! Pupi, pa!

ComentariiÎnchide

Adaugă comentariu