Având o mamă care crede în puterea zodiacului cu îndârjire, am fost supusă, încă de când eram mică, multor discuții despre horoscop și despre caracteristicile fiecărei zodii în parte.

Așadar, îmi permit, fără a avea cunoștințe de specialitate, să fac o mică descriere a acestora, având speranța că oamenii care citesc aceste rânduri nu îmi vor lua părerea în nume de rău și că vor înțelege parodia din spatele cuvintelor.

Niciun om nu este perfect și, cu siguranță, modul în care sunt tratate zodiile ne demonstrează asta. Suntem invadați de un milion de păreri și horoscoape zilnic și, știm cu toții, alegem să le dăm crezare doar atunci când ne convine.

Totuși, nu putem nega existența anumitor similitudini între caracteristicile principale ale zodiacului și comportamentul nostru, atât în ceea ce privește calitățile, cât și „defectele”.

Ce am observat până acum? În primul rând, am observat că avem o moștenire genetică prin care ni se tot spune atunci când acționăm că este tipic zodiei noastre ca și cum toți oamenii sunt Neti Sandu (inclusiv eu). Ce înseamnă asta? De ce trebuie să ne conformăm unor directive date de alți oameni, chiar din perioada copilăriei, atunci când nu suntem formați încă și nu aveam capacitatea de a judeca într-un mod matur?

Chiar am ajuns să ne ascundem de asumare și responsabilitate cu ajutorul zodiacului? Așa face cutăriță zodie, motiv pentru care o persoană este aproape scuzată de acțiunea respectivă. Înțeleg că am ajuns la o convenție prin care oamenii acceptă anumite indiscreții doar pentru că pot confirma caracteristicile zodiei respective.

În al doilea rând, această convenție ne oferă un joc amuzant pe care îl folosim fără probleme când vine vorba despre viața profesională sau chiar cea amoroasă. Nu a funcționat o relație? Nu ne potriveam din punct de vedere al zodiacului. Ai un eșec în viața profesională? A fost nu știu ce planetă în retrograd (și chiar nu știm care planetă).

Cu alte cuvinte, oamenii se folosesc de orice pentru a avea un pretext în anumite situații, iar aici mă învinovățesc și pe mine. Deși nu îmi place situația, și eu aduc vorba despre zodia cuiva constant, fugind de ideea că persoana respectivă nu este, de fapt, pe placul meu, aducând un deserviciu, prin generalizare, tuturor celorlalte persoane de aceeași zodie.

Acestea fiind spuse, următoarele cuvinte caracterizează, din punctul meu de vedere, zodiile:

Berbec

Femei – toate zodiile care au coarne au o caracteristică principală: încăpățânarea, deși Berbecul nu este pe primul loc. Totuși, asta nu înseamnă că femeile din această zodie nu pot fi greu de suportat în anumite situații. Sinceritatea lor este dureroasă.

Bărbați – nevoia de a CÂȘTIGA într-o competiție este permanentă în viața unui bărbat din această zodie. Nu contează în ce constă această luptă continuă, important este să fie război, uneori chiar cu ei înșiși.

Concluzie: oameni foarte simpatici care nu te vor plictisi niciodată.

Taur

Femei – coarne și încăpățânare, nevoie de confort, mai ales în viața profesională. Fără frică, femeile din zodia Taur luptă până la final cu aceeași putere.

Bărbați – nevoia constantă de ordine le face viața puțin mai grea. Sunt destul de veseli, dar nu acceptă nicio glumă pe seama lor.

Concluzie: oameni de la care ai ce învăța, atât timp cât ai grijă cu glumele.

Gemeni

Femei – aceasta este zodia care face ce trebuie făcut. Femeile sunt descurcărețe, dar cei din jur trebuie să aibă mare grijă la dualitatea lor.

Bărbați – cel mai probabil, bărbații Gemeni nu au habar pe ce lume trăiesc. Nu se mulțumesc niciodată cu nimic pentru că nu prea știu ce vor.

Concluzie: oameni care te vor motiva, deși îți vor scoate peri albi.

Rac

Femei – mi-a fost puțin frică de această zodie până mi s-a demonstrat contrariul. Femeile Rac sunt orientate pe scop, dar nu o vor face toate cu orice preț.

Bărbați – tot ce știu despre bărbații din această zodie este că sunt extrem de familiști și de sensibili. Se supără greu, dar atunci când o fac, s-a terminat totul.

Concluzie: Racii pot fi buni chiar și atunci când nu sunt pe farfurie.

Leu

Femei – luptătoare desăvârșite, fără teamă, fără scrupule. Mai e nevoie să continui?

Bărbați – nu prea am avut de-a face cu bărbații din această zodie, dar peste tot se spune că au un orgoliu imens și că totul trebuie să fie despre ei. Să fie adevărat?

Concluzie: Nu strică să ai o relație bună cu regele sau regina junglei.

Fecioară

Femei – probabil cel mai mare dușman al acestor femei este nevoia constantă de a avea o imagine de neatins în fața celorlalți. În acest fel, nu realizează că își fac rău și că oamenii știu că nimeni nu e perfect. Nici măcar ele.

Bărbați – greu de mulțumit. Perfecționiști întruchipați care mai degrabă acceptă nimic decât jumătate. Ori tot, ori nicio problemă, se descurcă ei și fără acțiunile superficiale ale celor din jur.

Concluzie: oameni care pot fi exemple de urmat, atât timp cât privești exemplul de la distanță.

Balanță

Femei – contrar aparențelor, femeile Balanță nu sunt chiar așa echilibrate, fiind numite des aeriene, dar în cel mai simpatic mod cu putință. Te poți baza pe ele, dar doar până le-ai călcat pe coadă.

Bărbați – romantici incurabili care caută în permanență femeia perfectă (nu există!).

Concluzie: cine nu are Balanță, să-și cumpere!

Scorpion

Femei – cele mai puternice femei ale zodiacului din punctul meu de vedere. Dacă aș avea o fiică, mi-ar plăcea să fie Scorpion. Putere, inteligență și o sete de răzbunare care nu poate fi stinsă nici măcar cu un ocean.

Bărbați – există o părere generală conform căreia bărbații Scorpion sunt dotați cu anumite calități într-o zonă intimă a vieții. Despre altceva nu se mai discută atunci când vine vorba despre ei.

Concluzie: nu-i greși unei femei Scorpion. Nu refuza un bărbat Scorpion.

Săgetător

Femei – se pare că generalizarea cu privire la femeile Săgetător vine din lipsa completă de punctualitate. Să fie oare o caracteristică des întâlnită?

Bărbați – ușor influențabili, bărbații Săgetător sunt fideli în prietenii. Totuși, nevoia de libertate constantă le mai oferă gânduri necurate.

Concluzie:  oameni mișto care merită așteptați.

Capricorn

Femei și bărbați – numită des drept zodia perfectă… glumesc. Primul loc pentru încăpățânare în sensul negativ îi este atribuit zodiei Capricorn. Nu contează că zece minți luminate spun ceva, unui Capricorn nu-i pasă. Toată lumea spune că sunt reci și stricți, iar eu sunt de acord.

Totuși, contează mult mediul în care trăiesc, iar atunci când sunt câștigați, oferă tot ce au, chiar dacă o fac și pentru persoanele care nu merită. Naivitatea lor vine tot din încăpățânare, asemenea nevoii de a brava în fața oricărei situații.

Concluzie: dacă aveți destulă răbdare să suportați un Capricorn, nu veți regreta (DACĂ!).

Vărsător

Femei – Dumnezeu să îi ajute pe oamenii din jurul lor.

Bărbați – Dumnezeu să îi ajute pe oamenii din jurul lor.

Concluzie: nativii sunt oameni simpatici, de obicei, inteligenți, plini de umor. Totuși, simt nevoia de a fugi de orice responsablitate și de a nu crea legături cu cei din jur. Nu puteți fi singuri pe lume, faceți un compromis.

Pești

Femei – persoane sensibile și romantice incurabile. Dragostea triumfă mereu în viziunea lor și nimic nu poate sta în calea ei.

Bărbați – Peștii sunt… nu am început bine. Bărbații din zodia Pești caută des să fie înțeleși. Sunt ușor adaptabili, dar iau decizii cu greutate.

Concluzie: atunci când nu mai crezi în puterea binelui, stai de vorbă cu un nativ al zodiei Pești.

ComentariiÎnchide

2 Comments

 • Georgiana
  Adăugat 28 noiembrie 2018 la20:07 0Likes

  😂😂😂 Articolul tau chiar m-a facut sa râd, mai ales la zodia varsator. Cine nu are balanță, sa-si cumpere, ha? Complet de acord! 😎

 • Edith
  Adăugat 19 februarie 2020 la17:58 0Likes

  Pot face si eu un top
  Berbec- mandrii, cicalitori, cu 10 fete, suoaraciosi, dar nici doar cand vor
  Taur- leneși, iubitori, de incredere, nu isi pierd cumpătul
  Gemeni- 100 de fete, bârfitorii, vorbesti, descurcareti, inteligenti
  Rac- drac
  Leu- in exterior ca o stâncă iar in interior un suflet nobil! Mi-aș dori un copil in aceasta zodie! Au si simțul umorului!
  Balanta- nu prea echilibrati 😅 dar in esenta sunt destul de buni si sensibili
  Fecioara- perfectuonisti si critici dar cu o inima blândă si iubitoare, profitori si mincinoși
  Scorpion- aceasta zodie ma simte, ma citeste, nu o pot minți, pasională, dar cam agresivă, bună la suflet
  Sagetator- nu stau locului, sete de cunoaștere, noroc, nepăsători, nu prea romantici si nu prea serioși, prietenosi si săritori, dar, acum e prieten cu tine peste 5 minute nu te cunoaste
  Capricorn- Dumnezeul incapatanarii! Chiar daca gresesc ei o tina de bună! Reci si fara mila sau prea sensibili si visători
  Vânzători- duri si reci, dar cu un suflet pur
  Pesti- deși se zice că sunt cei mai timizi si introvertiți, find ultimii au de la fiecare zodie cate ceva, pt mine aceasta este cea mai complexa zodie, te citesc si simt fara deschizi gura, sunt opusul a ceea ce pot fi, de ex pe cat de buni pe atat de răi etc.
  ✌🏻

Adaugă comentariu