Încă de când am făcut prima dată acest chec, am ajuns obsedată de el: textura densă, gustul ușor acrișor al portocalelor, dar și dulceața glazurii m-au cucerit din prima.

Am primit de la mama mea o astfel de formă rotundă din întâmplare, deși îmi doream de mult timp să încerc să coc ceva într-o tavă de acest fel. Nu știam exact ce fel de desert să fac, dar coincidența a făcut să găsesc portocale roșii la supermarket.

Rețeta este foarte simplă, dar sunt câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când lucrați cu o astfel de formă. Dacă vreți să faceți un desert de casă care va impresiona, cu siguranță, vă recomand acesc chec!

Vreți să încercați și voi? În acest caz, urmați pașii de mai jos:

Ingrediente:


Pentru blat:

  • sucul de la 2 portocale roșii
  • 225g de unt la temperatura camerei
  • 340g zahăr
  • 5 ouă
  • 375g făină
  • o lingură praf de copt
  • 120 g smântână
  • o esență de portocale
  • coaja de la o portocală roșie
  • un praf de sare

Pentru glazură:

  • zeama de la o portocală roșie
  • 280g zahăr pudră

Pentru început, vom mixa untul și zahărul până se combină bine, apoi vom adăuga ouăle, unul câte unul.

Apoi, vom adăuga zeama și coaja portocalelor roșii, smântâna, esența și vom mixa până când sunt încorporate. Adăugăm, puțin câte puțin, ingredientele uscate pe care le-am amestecat bine înainte (făina, praful de copt și praful de sare).

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le facem este să ne asigurăm că tava este unsă foarte bine și uniform, insinstând pe onduleurile acesteia, fără a lăsa bucăți mari de unt în urmă care se pot topi și pot distruge forma checului. De asemenea, este recomandat să folosim o lingură de făină pe care să o întindem bine.

Asigurați-vă că nu faceți această operațiune decât atunci când blatul este gata! În acest fel, tortul va avea forma dorită. Băgăm tava la cuptor pentru 55 de minute, la foc mic (între 3 și 4).

Când checul este gata (testul cu scobitoarea este cel mai bun), îl lăsăm să se răcească până ajunge la temperatura camerei. Între timp, ne ocupăm de glazură – partea me preferată. Nu mi-a venit să cred cât de eficient este sucul portocalelor roșii! Acesta colorează zahărul pudră, oferindu-i nuanța superbă de roz pastelat.

Este foarte important să punem sucul de portocale (dat printr-o sită pentru a scăpa de pulpă) încetul cu încetul pentru a ajunge la consistența necesară: glazura nu trebuie să fie prea lichisă pentru că va aluneca de pe chec. Nu trebuie să folosiți tot sucul, doar până când ajungeți la consistența unei budinci.

Când checul s-a răcit complet, îl punem pe un grilaj. Eu nu am unul special pentru dulciuri, dar am improvizat, folosind grilajul unui frigider pe care l-am cocoțat pe 2 căni. Apoi, adăugăm încet glazura, lăsând-o să se așeze singură.

Lăsăm glazura să se întărească și checul este gata! Arată spectaculos, este delicios, dar și foarte ușor de făcut! Eu vă urez spor la gătit și poftă bună! Pupi, pa!

ComentariiÎnchide

Adaugă comentariu