Bună, tuturor! Mă bucur mult să ne revedem la clubul de carte. Este adevărat, a trecut mult timp de când n-am mai scris nimic, însă am revenit cu un subiect nou.

Știu că suntem la început, însă sper că, măcar unii dintre voi, au participat alături de mine la provocarea lunii aprilie în care trebuia să citim o carte pe care o aveam de muuuult în bibliotecă.

Eu v-am rugat pe Instagram să mă ajutați să aleg o carte, iar voi ați votat pentru „Și după…”, scrisă de Guillaume Musso, carte pe care am pomenit-o în episodul dedicat lui Musso în seria Portret de Autor de pe YouTube. Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre el, vă invit să urmăriți filmulețul de mai jos:

Ei bine, în filmulețul de mai sus menționam că această carte a rămas necitită, deși o cumpărasem la pachet cu alte trei pe care le-am parcurs între timp. Așadar, săptămâna trecută mi-am făcut curaj și am citit-o în câteva ore. Este adevărat, cartea a fost mică și s-a citit imediat.

Aceasta a fost cartea pe care a scris-o după un eveniment nefericit din viața lui, un accident de mașină din care a scăpat ca prin urechile acului. Cartea deține un element de supranatural și este foarte diferită de thrillerele ușurele cu care ne-a obișnuit, în primul rând, prin faptul că nu ne mai plimbă pe ruta New York – Paris.

Povestea îl urmărește pe Nathan Del Amico, un avocat de succes care și-a pierdut soția din cauza faptului că își punea cariera pe primul loc. Provenit dintr-o familie nevoiașă, scopul lui Nathan era să câștige cât mai mulți bani, sperând că astfel va câștiga și respectul celor din jur.

Totuși, această ambiție l-a separat de soția și de fiica sa, iar Nathan s-a mutat în New York unde cariera lui era înfloritoare. Acesta nu pierduse niciodată un proces și avea deja un renume în domeniu.

Totul se schimbă atunci când primește o vizită neașteptată de la un doctor care îi spune cele mai ciudate lucruri din care, pe moment, nu înțelege nimic.

Practic, acel doctor îl anunță că există pe lume anumiți oameni care au abilități deosebite, printre care a vedea o persoană care urmează să moară.

Lui Nathan i se schimbă viața complet de atunci înainte, crezând că este și el una dintre persoanele pe care doctorul îl vede ca pierzându-și viața curând.

De aici înainte, se desfășoară cartea într-un ritm alert, în care Nathan încearcă să își îndrepte greșelile, să și le recunoască, să și le asume, iar finalul este total neașteptat.

Mă bucur mult că am citit-o, mai ales că mă simt din ce în ce mai ușurată atunci când parcurg cărțile pe care le am de mult timp în bibliotecă.

Voi ați reușit să vă țineți de provocarea lunii? Dacă nu, ce ați mai citit în ultima vreme?

Ne auzim pe 31 mai pentru o nouă provocare, iar provocarea lunii propusă de mine este să citim o carte din afara sferei noastre de confort. Eu nu mă înțeleg deloc bine cu cărțile de self help sau de coaching, însă am să încerc să fac un efort.

Vă mulțumesc!

Pupici și spor la citit!

ComentariiÎnchide

2 Comments

  • Georgiana
    Adăugat 30 aprilie 2021 la19:45 0Likes

    Am citit o carte pe care o am din Decembrie. Se pune? Testamente de Margaret Atwood. Foarte misto. Am scris o postare la mine pe insta @lecturilegeorgianei pentru cine e interesat. 😋

Adaugă comentariu