Mie îmi place dovleacul sub orice formă – fie că e copt, în plăcintă, într-un Pumpkin Spice Latte, oricum ar fi. Atunci când încep dovlecii să iasă pe piață, este semn că vine, în sfârșit, toamna și scap de căldurile acelea insuportabile. 

Bunica m-a obișnuit cu desertul delicios clasic, nu foarte dulce, cu multă umplutură care ieșea mereu din bucata de plăcintă atunci când mușcam din ea. 

Totuși, sunt multe alte lucruri pe care le putem face cu dovleacul, în afară de clasica plăcintă și mult mai ușor de preparat. Aici intră în scenă această rețetă de crumble cu dovleac. 

Vreți să o încercați și voi? În acest caz, urmați pașii de mai jos:

Ingrediente:


  • 500g de dovleac aproape copt și tăiat în cubulețe
  • 100g făină
  • 100g unt RECE
  • 80g zahăr
  • 100g Müsli
  • un pliculeț de praf de copt
  • o linguriță de scorțișoară
  • ½ linguriță ghimbir
  • ½ linguriță de sare

Rețeta este extrem de simplă: adăugăm toate ingredientele în afară de dovleac într-un bol și amestecăm cu mâinile până ajungem la o compoziție sfărâmicioasă. 

Asta este tot! Următorul pas este să puneți dovleacul în vas (sau vase, depinde ce aveți la dispoziție), să adăugați compoziția deasupra și să băgați vasul la cuptor pentru 30 de minute, la foc mediu spre mic, sau până devine maronie pe margini.

Crumble-ul este gata! Deși nu pare un desert prea special, vă garantez că are un gust divin, mai ales dacă vă place dovleacul așa cum îmi place și mie!

Vedeți cât este de simplu? Eu vă urez spor la gătit și poftă bună! Pupi, pa!

ComentariiÎnchide

Adaugă comentariu