În ultimii ani, cosmeticele au primit un rol foarte important în viața noastră, mai important ca în trecut. Înainte, femeile foloseau un ruj și un fard pentru pleoape, mascara și poate un blush. Ideea era să îți pui în evidență trăsăturile și să ascunzi anumite imperfecțiuni. Nu? 

Totuși, în prezent, machiajul reprezintă mult mai mult, un mod de a te exprima, de a susține cine ești și de a transmite oamenilor ceva despre tine. Machiajul a devenit un cult, iar femeile (inclusiv eu) se înghesuie să ia parte la această mișcare și să investească sume mai mici sau mai mari de bani.

Fiecare persoană are dreptul, din punctul meu de vedere, să facă ce vrea cu fața și cu banii ei. Fardurile îmi aduc bucurie, iar asta nu spune despre mine că sunt superficială. 

Am început și eu, încetul cu încetul, să investesc bani în anumite produse, să încerc, să experimenez și mi-am dat seama, după o perioadă, că mă întorc, de cele mai multe ori, la aceleași produse care au funcționat de fiecare dată. Desigur, uneori, lipsa de fonduri te poate descuraja din a face mereu achiziții noi și din a încerca produse diferite.

Cu toate astea, vă prezint produsele pe care le folosesc cel mai des, de ani de zile, produse care nu m-au dezamăgit și la care mă întorc mereu cu drag:

Fond de ten Rimmel London Match Perfection

Un fond de ten cu acoperire medie care se întinde ușor pe piele și rezistă destul de bine. Are un preț foarte bun, până în 40 de lei, și îl folosesc de mult timp. Nuanța care mi se potrivește este Ivory.

Pudră translucidă Flormar Loose Powder

N-am nimerit niciodată o pudră care să aibă nuanța potrivită, dar, de când am cumpărat prima dată produsul acesta de la Flormar, nici n-am mai încercat. Se aplică ușor, nu încarcă fața și nu dă impresia de piele crăpată. În plus, are un preț foarte accesibil.

Mascara Maybelline New York Colossal

Cred că toată lumea a încercat cel puțin unul dintre rimelurile din această colecție, mai ales că sunt la preț super accesibil. Atunci când vine vorba despre mascara și fond de ten, produsele mai ieftine chiar sunt mai bune. 

Iluminator Mary Lou-Manizer de la The Balm

Această pudră iluminatoare își face atât de bine treaba, încât am convins pe toată lumea din jurul meu să și-o cumpere. Este un iluminator clasic și mă doare sufletul de fiecare dată când văd că rămân cu din ce în ce mai puțin produs.

Anticearcăn Rimmel Wake Me Up

Asemenea fondului de ten de la aceeași firmă, iluminatorul are acoperire medie, dar își face treaba foarte bine. Încă nu am avut curaj să renunț la el pentru a încerca altceva. Nu se simte greu pe piele și se întinde foarte ușor.

Paleta Natural Eyes de la Too Faced

Sunt nuanțe în această paletă pe care le voi termina – una pentru că o folosesc pentru sprâncene (Cashmere Bunny), iar cealaltă pentru că o folosesc în pliul ochiului pentru blending (Nudie). Aceasta a fost prima mea paletă mai scumpă și o iubesc super mult. De asemenea, cred că este foarte potrivită pentru începători!

Pensulele de la M.A.C

Chiar dacă nu le pot încadra neapărat în categoria produse de machiaj, pensulele acestea mi-au schimbat perspectiva în totalitate. Începem cu cea mai stufoasă, numărul 217, o pensulă pe care toată lumea ar trebui să o aibă în trusă. A doua, numărul 219, este perfectă pentru blending sub ochi. 

Acesta sunt produsele pe care le folosesc de ani întregi și care au ajuns să îmi fie foarte dragi. Chiar dacă mi se va mări colecția de machiaj pe viitor, știu că mă voi întoarce mereu la ele cu drag.

Voi ce produse preferate aveți? Aștept răspunsurile în comentarii! Pupi, pa!

ComentariiÎnchide

1 Comentează

 • Oana Satomura
  Adăugat 20 noiembrie 2018 la22:51 0Likes

  Hello!
  Am și eu câteva produse preferate printre care rimelul pe care îl folosesc de cel puțin 10-12 ani (lancome hypnose), este singurul produs la care nu as renunța!
  De curând mi-am achiziționat și eu 2 truse Too Faced (chocolate bar și iluminator) și sunt tare mulțumită și de ele. La fond de ten, încă sunt in încercări, am cumpărat tot felul de firme și cred ca o sa ma întorc la Clinique.
  Tușul de ochi este unul ieftin, luat din “drug store” dar își face treaba. Georgiana știe 😊

Adaugă comentariu