Dacă vă place să faceți dulciuri, așa cum îmi place și mie, atunci probabil vă confruntați, uneori, cu nevoia de a face ceva rapid, dar special și, din punctul meu de vedere, aici intervin tartele. 

Îmi amintesc de copilărie, atunci când vedeam în filmele americane tartele și eram destul de interesată de desertul în sine, dar, trebuie să recunosc, mă fascinau mai mult acele tăvi cu marginile crețe.

În filme, formele de tartă aveau culori pastelate și erau folosite de housewifes cu șorțuri vesele. Nu știu de ce, dar atunci când mă gândesc la tarte, îmi proiectez o imagine cu o soție din anii ’50 care își așteaptă nerăbdătoare soțul cu masa pusă, casa curată, machiată subtil și cu părul aranjat. 

Trecând peste această generalizare clișeică, iată-mă și pe mine, mulți ani mai târziu, pregătind o tartă, într-o tavă creață (din păcate neagră). Din fericire, imaginea aceea nu se potrivește deloc situației mele, așa că nu mă gândesc niciodată să pun otravă în desert (așa cum îmi imaginez că își doreau unele dintre acele soții). 

Vreți să încercați și voi rețeta mea de tartă? În acest caz, urmați pașii de mai jos:

Ingrediente:


  • 300 g Oreo
  • 100 g unt topit
  • 180 g ciocolată albă
  • 300 g Mascarpone la temperatura camerei
  • 140 g lapte condensat
  • 250 g zmeură proaspătă

În plus, veți avea nevoie de o formă de tartă și de un robot de bucătărie mic.

Pentru început, punem untul la topit și cântărim ingredientele. Următorul pas este să zdrobim biscuiții în mini blender. Atunci când biscuiții au consistența pesmetului, adăugăm untul și amestecăm. 

Aceasta este baza tartei, pe care o punem în formă și o nivelăm foarte bine cu ajutorul unei linguri, mai ales pe margini. Punem tava la frigider până ne ocupăm și de umplutură. 

Topim ciocolata albă la bain-marie, mixăm puțin crema de brânză Mascarpone peste care adăugăm laptele condensat și ciocolata albă topită. 

Atunci când umplutura este omogenă, o turnăm peste blatul din Oreo, decorăm cu zmeură proaspătă și o lăsăm la frigider pentru cel puțin 3 ore, sau, cel mai bine, peste noapte.

Vedeți cât este de simplu? Eu vă urez spor la gătit și poftă bună! Pupi, pa!

ComentariiÎnchide

Adaugă comentariu